Poradna Sailun Ice Blazer Alpine+ 195/60 R15 88H

Autor: Karel | Vloženo: 27.08.2020 000 20:21 | Témata: Poradna Sailun Ice Blazer Alpine+ 195/60 R15 88H

Karel

Čína?

Tento typ pneumatiky od Sailunu ma certifikát TUV, což je velice zavazující. Takže by měli být tyto pneumatiky relativně kvalitní. Strach z kvality čínských pneumatik je však stále v povědomí drtivé většiny řidičů. Teď nejde o cenu, která je velmi nízká, ale fakt o to, jestli se neudělá chyba koupí a nasazením do zimy.
Není z čím porovnat. Není jediný test od ADAC apod.
Poradí někdo, jestli stojí za vyzkoušení? Protože se říká: ,,Nezkusíš, nevíš."
A ještě otázka, jakou záruku na tyto pneu Sailun dává?
Díky za odpověď.

  • 28. srpna 2020 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    certifikace TUV by mě osobně také zajímala. Pneu z číny mají většinou certifikaci pro pro evropu (E).

    Čínské pneu se vyznačují nízkou cenou a je zapotřebí také přizpůsobit jízdu pokud jde o jízdu na sněhu a vodě což právě tam jsou největší rozdíly mezi značkovými a čínskými pneu v nižší kategorií. U UHP pneumatik pak je markantní rozdíl v přilnavosti, hlučnosti a nájezdu km. Také může být problém s vyvážením kol.

    Také hodnoty štítu většinou nesouhlasí se skutečností, jelikož není certifikovaná zkušebna a každý výrobce si štítky dělá sám.

    Když už čínu tak raději na léto, na zimu bych raději připlatil nějakou tu 100Kč a měl třeba Matadory už jen pro to, že kdybych jednu pneu zničil (průraz, neopravitelný defekt) tak se dá pneu lehce dokoupit. Pak není třeba kupovat dvě nové, nebo těžce shánět činu.

    Záruka na pneu je otázkou kdo pneu prodává, zákonem je 2letá záruční doba. My v rájpneu.cz máme 4roky na všechny pneu co prodáváme, i čínské. Za dobu existence firmy více jak 25let v oboru, jsme ověřili i čínské značky, které aspoň za něco stojí co se týče kvality.

    Čínské pneu jsou určeny pro tzv. sváteční řidiče, kteří moc nejezdí a bydlí ve městě, kde toho sněhu moc není.

    Pokud jezdíte dálnice nebo na hory doporučím připlatit. Rozhodně na čínských pneumatikách se dá jezdit, ale je třeba jízdu přizpůsobit pokud nejsou ideální podmínky.

    S pozdravem p.Vávra | rájpneu.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Karel

      28. srpna 2020 - Karel

      Díky za info. Podařilo se mi najít na ofiko stránkách TUV databázi certifikátů a ve vyhledávači po zadání ,,Sailun" se objeví zmíněný certifikát. Dám odkaz, tak se to snad podaří. Jinak souhlas se vším, co jste napsal. Osobně v zimě moc nejezdím, což se ale může změnit, takže by mi stačily ty čínské. Ale jak už jsem avizoval, tak mě láká je vyzkoušet jen z toho důvodu, že mají ten certifikát a potvrdit, či vyvrátit jeho oprávněnost. Říkám, že kdyby to nevyšlo, tak vyhodím do vzduchu cca 4000,. Kč i s montáží. Už jsem přišel v životě o víc. Pokud by se projevily nějak výrazně negativně, asi bych byl velmi nerudný vůči testerům z TUV a něco jim napsal od srdce :-). Jinak ten dezén je prakticky totožný s dezénem zimních Continental? Nepřijde Vám to? Rozhodující však bude směs, že? Jinak jsem se dočetl, že certifikáty od TUV mají ještě 2 zimní nokianky. Ty najdete taky v tom vyhledávačiv odkazu níže. Kromě toho je fakt, že kdo má certifikát, musí umožnit úředníkům kontrolu při výrobě certifikovaných pneumatik. Takže velký závazek pro firmy s certifikátem.
      Já ještě budu chvíli o koupi uvažovat a uvidím, jestli do toho testu půjdu.
      Tady je ten odkaz, snad se podaří:
      https://www.tuvsud.com...


Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.