Poradna Osobní pneumatiky


Autor: | Vloženo: 03.10.2013 000 21:04 | Témata: Poradna Osobní pneumatiky

Alternativa k zimní pneumatice 205/55/R16 91V

Dobrý den, jakou altrnativu mohu zvolit k výše uvedenému typu pneu, resp. jde o index nosnosti V, bohužel žádný "lepší" výrobce zimní pneu s kombinací indexů 91 V nevyrábí, buď 91 T nebo H, případně 94 V. Nevím zda mohu použít jiný idex nosnosti či rychlosti bez rizika postihu na STK nebo v případě řešení autonehody pojišťovnou. Například pneumatiku Continental ContiWinterContact TS850 205/55 R16 94 H nebo V. Předem děkuji za radu, s pozdravem Rubáš.

  • IPNEU.CZ

    IPNEU.CZ

    4. října 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den

    Při použití zimních pneumatik příslušná vyhláška povoluje užití nižšího rychlostního indexu, než je předepsán v technickém průkazu a to za podmínek, že jste jako řidič na tuto skutečnost upozorněn nálepkou, kterou vám na požádání k objednaným plášťům přiložíme, umístěnou ve vašem zorném poli a nebo palubním počítačem..

    Tato možnost je uvedena v §21 odst. 2 341/2002 Sb. Vyhlášky o schvalování technické způsobilosti a technických podmínkám provozu vozidel na pozemních komunikacích.

    S pozdravem

    Za tým ipneu.cz

    Roman Vavříček

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.