Poradna Osobní pneumatiky


Autor: | Vloženo: 12.03.2013 000 21:44 | Témata: Poradna Osobní pneumatiky

Fabia1 Combi obutí

V tech průkazu jsou uvedeny pneu 185/60/R14-k tomu poznámka-nelze se sněhovými řetězi.Abych mohl řetězy používat,dal jsem menší disky a pneu 165/70/R14
Nejezdím tedy na předepsaných.Rád bych znal Váš názor
na tuto situaci.

  • IPNEU.CZ

    IPNEU.CZ

    13. března 2013 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den

    Pokud máte v technickém průkazu zapsán pouze rozměr 185/60R14, tak provozem na rozměru 165/70R14 riskujete problémy na technické kontrole, nebo při vyřizování pojistné události.

    Tato situace se dá řešit zapsáním nového rozměru do technického průkazu. Pokud máte originální disky, navštivte autosalon Škoda a požádajteo vystavení typového listu k diskům, na zkladě kterého si necháte rozměr 165/70r14 zapsat do technického průkazu jako alternativu.

    V případě, že máte disky z druhovýroby, požádejte některého z prodejců této značky. Solidní prodejce vám typový list na požádání vystaví.

    Problém může nastat pouze v případě, že na váš typ vozidla (typ karoserie, motorizace) nebylo použití rozměru homologováno. V tomto případě bych kontaktoval některého prodejce sněhových řetězu a poptal řetězy s tenšími články, jelikož je možné, že použití řetězů není povoleno pro nedostatek místa mezi kolem a ostatními částmi automobilu.

    Pro dotaz na použitelnost řetězů je možno využít kontakty uvedené na následujícm kontaktu

    https://www.ipneu.cz...

    S pozdravem

    Za tým ipneu.cz

    Roman Vavříček

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.