Poradna Michelin Alpin A4 185/65 R15 88T

Autor: | Vloženo: 29.09.2013 000 21:50 | Témata: Poradna Michelin Alpin A4 185/65 R15 88T

Jaké pneu?

Dobrý den, potřebuji poradit při koupi nových zimních pneumatik 185/65 R15 88T. Váhám mezi Michelin Alpin A4, Barum Polari 3 a Continental ContiWinter TS850.
Ročně najedu něco pod 3000 km a na zimních pneumatikách jezdím celý rok (nepřezouvám). Dosud jsem měla Kleber a Semperit, jezdila jsem na nich celoročně po dobu cca 5 let. Hloubka vzorku pořád ještě OK, ale už jsou asi tvrdé a kloužou, tak potřebuji nové.
Děkuji za rady.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    30. září 2013

    Dobrý den,

    Váš roční nájezd se dá označit jako minimální, proto si osobně myslím, že nákup prémiových značek jako je Michelin a Continental je zbytečný luxus...

    Pneumatiky Barum můžeme zařadit do střední třídy, spolu s pneumatikami Kleber a Semperit. Kvalita pneumatik je srovnatelná (Kleber maličko lepší).

    U hloubky vzorku upozorním, že u zimních pneu jsou to 4mm. Tvrdost a klouzání je zapříčiněno postupnou ztrátou obsahu siliky ve směsi pneumatiky (teoreticky čím kvalitnější pneu = větší obsah siliky). Také bych zohlednil i typ dezénu pneumatiky, šípové více hučí (Kleber, Michelin) než asymetrický dezén (Firestone).

    Z výše uvedeného doporučím vybírat ve střední třídě v pořadí Kleber, Firestone ( Winterhawk 2 EVO - http://kajgr.ibyznys.cz... ), Barum, Semperit. Samozřejmě nákupem Michelinu A4 (jedna z nejlepších zimních pneumatik) určitě nic nepokazíte :-)

    S pozdravem

    Lumír Sedláček
    KAJGR - prodej pneu, a.s.
    800 240 024, 724 903726

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 30. září 2013 - Oficiální zástupce obchodu Pneumatiky.cz

    Dobrý den paní Beňová,

    nájezd cca 3000km ročně opravdu není vysoký, ale pokud chcete volit v této chvíli opravdu kvalitní pneumatiku s velmi dobrými vlastnostmi, Continental TS850 je tou pravou volbou.
    Nejenže byla v testech postavena na první místa, ale doporučit Vám ji mohu také z osobních zkušeností, kde tyto pneumatiky obouvám na vozidla, kde jsem dříve měl Michelin Alpin A4 a na zimní provoz mi více vyhovovaly. Hlavně na ledu jejich záběr byl jistější.

    Pokud byste uvažovala o celoročních pneumatikách, které jsou vhodnou alternativou jak pro zimní, tak i letní provoz, nabídnu Vám např. Kumho Solus Vier KH21 - http://www.pneumatiky.cz...

    Lukáš Petřivalský, PNEUMATIKY.cz
    http://www.pneumatiky.cz...

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.