Poradna Dunlop SP Sport 01 205/55 R16 91V

Autor: | Vloženo: 04.05.2012 000 11:24 | Témata: Poradna Dunlop SP Sport 01 205/55 R16 91V

Nechápu význam vzorku při umístění na levou stranu vozidla..

Koupil jsem tyhle pneu a připadá mi že vzorek má smysl pouze na pravé straně auta..,odvádí vodu od středu pneu k jejímu kraji-pod auto.. Ale na levé straně vodu naopak sbírá z venku a žene dovnitř vzorku..,ještě před obutím jsem se ptal v pneuservisu a prý to tak má být ale hlava mi to nebere..?! Předchůdce téhle pneu byly suprové ale s těmihle jsem na vážkách co budou dělat na vodě..?? Předem moc děkuji za fundovanou odpověď..

  • Pneumatiky.cz

    Pneumatiky.cz

    4. května 2012

    Dobrý den,

    asymetrické pneumatiky jsou na bočnici označeny nápisem „outside“ (vnější strana) nebo „inside“ (vnitřní strana). Při obouvání asymetrických pneumatik na ráfek je třeba dbát na správné natočení pneumatiky. Asymetrické pneumatiky mají běhoun rozdělený do zón. Každá zóna plní svou specifickou funkci. Podélné drážky a středová žebra slouží pro přenos trakce. Vodní lopatky lépe odvádějí vodu a předcházejí tím aquaplaningu. Vnější ramena pneumatiky s rozdílnou délkou boků zabraňují tvorbě hluku. Ve výjimečných případech nouze lze krátkodobě použít špatně nasazenou asymetrickou pneumatiku. Je však nutné myslet na to, že opačně nasazená pneumatika nemá takové adhezní vlastnosti, a při nejbližší příležitosti ji otočit či vyměnit.

    Asymetrické pneumatiky teď vyrábí většina kvalitních výrobců. Ano, pneumatiky když jsou spravně motovány tak to vypadá hodně nelogicky, ale opravdu to takhle funguje.

    Přeji pěkný den.

    Martina Čerstvá
    547 425 372
    Pneumatiky.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.