Poradna Debica Navigator 2 165/70 R13 79T

Autor: | Vloženo: 25.08.2013 000 21:50 | Témata: Poradna Debica Navigator 2 165/70 R13 79T

Splňuje tato pneu vyhlášku o povinné zimní výbavě?

Prosím o zodpovězení otázky zda jde celoroční pneu použít bez obav z postihu od Policie,STK i jak se na použití celoroční pneu dívají pojišťovny při případné havarii,nekrátí třeba pojistné plnění?Jaká je zhruba životnost pneu při srovnání ze sezóními pneumatikami?Děkuji za odpovědi.

  • 26. srpna 2013 - Oficiální zástupce obchodu Autodíly online

    Dobrý den,
    celoroční pneumatiky splňují všechny potřebné vyhlášky a žádný postih z žádné strany Vám nehrozí. Ke krácení plnění také nedochází, pokud vím.

    Co se týče životnosti, bude srovnatelná se sezónními, pokud se však snažíte ušetřit, nebude Vám to příliš platné. Pokud chcete ujet 100 000 km, budete potřebovat určitý počet pneumatik a je jedno jestli mají být všechny celoroční nebo půlka letních a půlka zimních.

    Celoroční pneumatiky jsou volbou pro vůz, který ročně nenajede více než 10 000 km, nejezdí v extrémních podmínkách (třeba v zimě na hory, v létě na jih k moři) a nejezdí příliš rychle, na doraz svých možností. Směs ani vzorek pneumatik nemůže být takový, aby zabíral na sněhu, ledu, horké vozovce nebo vozovce ponořené do vody (např. při prudkých letních lijácích). Celoroční se snaží vyhovět všem podmínkám, ale to se jí nikdy nepodaří tak jako těm sezónním.

    Stáří pneumatiky má také vliv na její vlastnosti. Pokud vůz najede skutečně málo a pořizovaly by se sezónní pneumatiky, musely by se vyřazovat ještě před sjetím celé výšky vzorku.

    Celoroční pneumatika je výhodný kompromis pro specifické podmínky. A legislativa to umožňuje.

    Zdeněk Kopš, Autodíly-online
    http://www.autodily-online.cz/
    GSM: +420 722 534 802

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • 26. srpna 2013 - Oficiální zástupce obchodu LevnePNEU.com

    DOBRÝ DEN,

    CELOROČNÍ PNEU SPLŇUJÍ PODMÍNKY PRO ZIMNÍ VÝBAVU. POSTIH OD POLICIE ANI POJIŠŤOVEN VÁM NEHROZÍ.

    JINOU STRÁNKOU VĚCI JE, ŽE CELOROČNÍ PNEU NEFUNGUJÍ ZROVNA MOC DOBŘE, A TO HLAVNĚ V ZIMNÍM OBDOBÍ. DLE MÉHO NÁZORU JE LEPŠÍ VARIANTOU JEZDIT CELOROČNĚ NA ZIMNÍCH PNEU, POKUD NECHCETE 2X ROČNĚ PŘEZOUVAT. A TO POUZE V PŘÍPADĚ, ŽE NAJEDTE MINIMÁLNÍ MNOŽSTVÍ V KILOMETRŮ, ZHRUBA DO 5TI TISÍC KM ROČNĚ A SPÍŠE V MĚSTSKÉM PROVOZU.

    S POZDRAVEM

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Autodíly online

      26. srpna 2013 - Oficiální zástupce obchodu Autodíly online

      Dobrý den,
      jezdit v létě na zimních? A to myslíte vážně? Pokud ano, tak platí co jsem napsal - nebudete jezdit na dálnicích, nebudete obecně jezdit rychle, prakticky jen po městě, žádné horší situace, protože pak právě pneumatiky selžou!


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.