Poradna Bridgestone ER300 195/65 R15 91V

Autor: | Vloženo: 26.08.2010 000 17:11 | Témata: Poradna Bridgestone ER300 195/65 R15 91V

Kolik zvládnou ujet km...???

potřeboval bych zjistit životnost techto pneumatik Bridgestone Turanza ER300 195/65 R15 91V v km... děkuji

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    26. srpna 2010

    Dobrý den, rozměr 205tky R15tky Véčka zvládnou s přehledem 50-60 000 kilometrů na hnací nápravě dvoutunového auta.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (1)
    • Ne
  • tým pneumatiky.cz

    tým pneumatiky.cz

    27. srpna 2010

    Dobrý den,

    životnost pneu je jednou z nejvíce diskutovaných otázek podobně jako DOT. Stejně jako chápeme Vaši snahu pořídit co možná nejnovější pneumatiky, tak také chápeme, že chcete zakoupit výrobek s dlouhou životností.
    Pneumatiky nově vyrobené jsou skladovány v tmavých a suchých skladech, kde nehrozí riziko poškození pneumatiky UV zářením. Pneumatika se začne reálně opotřebovávat až samotnou jízdou. Vliv na její opotřebení mají zejména faktory jako je UV záření, kvalita komunikace, stav podvozku vozu, nesprávné nahuštění pneu (zde je nutná pravidelná kontrola) a také styl jízdy řidiče.
    Co se týče životnosti pneu, není možné v žádném případě udávat dojezd pneu v kilometrech. Vyjmenované faktory hrají velkou roli v opotřebení pneumatiky, tudíž životnost pneu závisí z velké části na samotném řidiči a na stavu jeho vozidla.
    Každopádně je v tomto případě vhodné investovat do pneumatik vyšší kategorie. Zde záleží na co se která značka soustředí, není možné např. dokonale skloubit snahu o to, aby pneumatika měla dlouhou životnost s tím, že řidič požaduje sportovní styl jízdy, neboť každý z těchto požadavků vyžaduje použít v konstrukci pneu jinou směs. Proto řidič, který si hodlá užít sportovní jízdu nemůže klást takový důraz na životnost, naopak u řidiče požadujícího, aby mu pneumatika dlouho vydržela, neočekáváme nároky na sportovní vyžití. Čili u každé značky je vhodné rozlišovat, zda se jedná o dezén pneumatiky vhodný na sportovní vůz, limuzínu či rodinné auto, vozidlo na nákupy do města atd. Bridgestone Turanza je prémiová značka, stabilní spolehlivá zaměřená nejen na efektivní výkony ale také na životní prostředí, vhodná pro dlouhé cesty.

    Přeji pěkný den.

    Jana Takácsová

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne (2)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.