Poradna Barum Polaris 3 195/65 R15 91T

Autor: | Vloženo: 02.11.2017 000 21:14 | Témata: Poradna Barum Polaris 3 195/65 R15 91T

Nižší index u zimní pneu v letnim provozu

Dobrý den v TP mám index H. Muzu jezdit na zimakach s nižším indexem T i mimo zimní sezónu, tedy dojíždět zimní pneu s nižším indexem i v létě? Děkuji.

  • 3. listopadu 2017 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den,

    citace:
    V případě vybavení vozidla zimními pneumatikami, dle odstavce 13 s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, musí být uvnitř vozidla a na vždy viditelném místě z pohledu řidiče upevněn výstražný štítek, který udává nejnižší hodnotu maximální rychlostní kapacitu pneumatik pro jízdu na sněhu. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. Upozornění formou nálepky může být nahrazeno zařízením trvale nainstalovaným ve vozidle, například palubním počítačem.

    Takže není psáno zda je léto či zima, ale zase na druhou stranu zase citace zákona:

    Zimní pneumatiky podle věty prvé musí mít hloubku dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm

    Opět se nepíše léto nebo zima. Osobně použití zimní pneu v létě nedoručuji. Protáhnutí zimních pneu do jara se ještě dá když už vím, že další zimní sezonu již pneu nepoužiji.

    S pozdravem p.Vávra za rájpneu.cz

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (2)
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.