Letní pneumatiky Dunlop SP Sport MAXX RT jsou určeny pro příznivce rychlé jízdy. Při vývoji pneumatiky se dostaly ke slovu poznatky z motoristického sportu a podle výrobce je její přilnavost a brzdný výkon stejný jako u závodních aut.
Když si k tomu připočítáme lepší kontrolu v zatáčkách a dezén, který pomáhá šetřit palivo, vychází tato pneumatika jako skvělá volba.
Asymetrickému vzorku pneumatiky dominují dvě středové drážky. Vzhled dotváří užší drážka na straně jedné a zaoblené drážky ve tvaru blesku na druhé. To má pozitivní vliv na ovladatelnost a zároveň eliminuje nebezpečí aquaplaningu. Stabilitu a přesnost zvyšuje souvislé středové žebro, specifická patní oblast a rovnější profil běhounu s kontaktní plochou větší o 4 – 8 %. Při přechodu z přímé jízdy do zatáčky jsou reakce pneumatiky plynulé a precizní díky deseti různým profilům. V samotné zatáčce pak zlepšují ovladatelnost masivní vnější ramenní bloky.
Technologie Adaptive Compound využívá polymery vyvinuté pro závodní vozidla, které se přizpůsobují měnící se struktuře povrchu vozovky. Právě tato technologie přitom zaručuje skvělý brzdný výkon. Když je třeba zpomalit vůz z vysoké rychlosti, pomáhají navíc vysoce tuhé bloky a směs s obsahem siliky.
Technologie Hybrid Overlay pomáhá pneumatice v rovnoměrném opotřebení a technologie MFS (pouze pro některé rozměry) ochraňuje ráfky před poškozením o obrubníky. Nižší opotřebení zajišťuje lehká konstrukce a rovněž již zmiňovaná inovativní směs s obsahem siliky.
Podívejte se, kde můžete produkt koupit:
Skladem • 1 variantaZdarma98 % • 4 476 recenzíDalší informace
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jejich 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.
Pneumatiky vychází v mnoha testech jako jedny z nejlepších a opravdu jsou i v reálu velice kvalitní a spolehlivé. Nejedná se o žádné "eko" pneumatiky, takže spotřeba je s nimi lehce větší, ale nic co by šlo poznat při pravidelných nákladech. Na oplátku jsou velice tiché (znatelně oproti běžným) a komfortní. Mají velice dobrou přilnavost a jízdní vlastnosti díky prostředním dvěma "slik" pruhům. Jezdím celkem dost kilometrů, jak na dálkových trasách, tak kratší technický náročnější trasy a za všech situací jsou pneu velmi spolehlivé.
S pneu mám ujeto pouze cca 1000km. Při prvních desítkách km na suché vozovce při cca 15C (první jízda 60km) se pneu dost zahřály (při jízdě ujeto cca 25km po dálnici cca 130km/hod.) i když jsem posledních 20km dojížděl po Praze). Proto jsem pak pneu zajížděl pomaleji. Jízdní vlastnosti (přilnavost) budou zřejmě vykoupeny rychlejším opotřebením
Hodnotím z pohledu nadprůměrně zkušeného řidiče, který najezdil statisíce km, většinou velmi svižně a bez větší nehody i ve sportovních autech. Teď jsem měnil 2 starší pneu Dunlop RT na Honda Civic GT. Pozitivum:vlastnosti pneu na mokru; preferuji bezpečnost před kritériem spotřeba/opotřebení pneu. Vždy jde o kompromis mezi zvolenými přednostmi a negativy.
Pneu jsem vyzkoušel jak na mokru tak i na suchu na dálnici v Německu, na běžné silnici v Česku a moje očekávání tyto pneu splnily přesně podle testů v D testu a testu u ADAC.( Mám rád rychlou-bezpečnou jízdu za každého počasí ) tyto pneu z mého pohledu doporučuji ,je to můj osobní poznatek a názor.Pneu osazeny na Alu disk 7,5 x R17 na vozidle Honda Civic G8 103kW.
Dunlop odpovídali mým představám ze zkušenostmi s jinými výrobci. Na suchu snad umý jezdit každý a na mokru tyto pneu mě zatím mile překvapili,fungují.Cena je" přiměřená".Myslí,že se dají doporučit dost velkému okruhu řidičů pro jak běžnou jízdu tak i na rychlejší jízdu po dálnici.S pneu mám najeto cca 1500km takže nemohu popsat jejich kilometrový průjezd,zatím jsem velice spokojen a hlavně jsou velmi tiché (69db.při 122km rychlosti) dobré!! Popis těchto pneu je jen můj osobní názor nikomu jej nevnucuji, protože co řidič to jiné zkušenosti.Mějte se čus bus.PB.