Poradna Continental TCST17 125/85 R16 99M

Autor: | Vloženo: 03.12.2012 000 18:48 | Témata: Poradna Continental TCST17 125/85 R16 99M

Lze používat "CST" jako běžnou pneumatiku, když vyhovuje rozměr?

Pro vozidlo-veteran by odpovídala původnímu rozměru diagonálek 4,75x16. Lze vůbec a s jakou životností použít pro běžné ježdění (do v=80km/h víc to stejně nejede).

  • 3. prosince 2012 - Oficiální zástupce obchodu Autodíly online

    Dobrý den,
    záleží co považujete za běžnou pneumatiku. Pokud máte veterán, nemáte běžné auto. A pokud na něj sháníte pneumatiky, nebudou mít na dnešní poměry běžné rozměry, pro běžné ježdění. Na Vašem místě bych se držel velkého technického průkazu, ale skutečně nevím, jak ten k veteránům vypadá.

    Pokud se něco takového dohledat nedá, držte se původních rozměrů, určitě tím nic nezkazíte.

    Zdeněk Kopš, Autodíly online
    http://www.autodily-online.cz/
    GSM: +420 722 534 802

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Vladimír Nešpor

      3. prosince 2012 - Vladimír Nešpor

      Děkuji za odpověď.
      Rozměr 4,75 x 16 se sehnat nedá. Pokud bych se neobrátil na malosériové výrobky do USA a nechtěl utratit za dvě gumy polovinu ceny renovace.
      Jádro dotazu znělo v tom, jak je dimenzována konstrukce co do výdrže na kilometry a zda není tato "guma do rezervy" nějak trnem v oku při STK. Tedy, zda se při deklarovaných parametrech zátěže i rychlosti dá použít jako běžná pneu na jízdu.
      Samosebou, že až se dá autíčko do pohyby, stejně nenajede více jak 1000-2000 km/rok . Ale třeba se vydám na delší výlet ....

      Ale ještě jednou děkuji.


    • Autodíly online

      4. prosince 2012 - Oficiální zástupce obchodu Autodíly online

      Na STK by měli brát ohled na dobu vzniku vozu a měli by být tedy i mírnější, ale přesto, s tímto je vždy nějaký problém. Nicméně tato pneumatika je normální letní, takže by se s ní mělo nechat normálně jezdit... ale to víte, osobní zkušenost s touhle pneumatikou nemám a ani jí neprodávám, takže jestli skutečně bude trnem v oku STK, to nemůžu říct s určitostí. Ale i tak - když není možné sehnat jinou pneumatiku, asi Vám nic jiného nezbyde, než koupit tuto. Zase je nesmysl kupovat pneumatiku v řádu tisíců bez daně, převozu a cla... To už Vás možná vyjde levněji případné uplacení STK, ale ode mě to nemáte :-)

      Doufám, že jsem Vám pomohl, víc skutečně nevím. Ještě můžete zkusit zavolat na naší linku 722 534 802, kde kolega-specialista přes tyhle věci možná poradí lépe (poradenství je zdarma). Ale jak říkám, pneumatiky v těchto rozměrech neprodáváme, takže je také možné, že Vám řekne totéž co já...


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.